Tudományt építünk – rendhagyó találkozás a KGK-n

Tudományt építünk – rendhagyó találkozás a KGK-n

Sohasem lehet elég korán kezdeni – tartja a mondás, ami igaz a kutatói, tudományos pályára is.
E mondás szellemében 2020. november 4-én rendhagyó találkozóra került sor a Keleti Károly Gazdasági Karon a Kart képviselő hallgatók és oktatók, a Dabason működő Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium ambiciózus diákjai és oktatói részvételével.
Az összejövetel célja az volt, hogy az ősszel megrendezésre kerülő TDK-ra készülő középiskolás pályamunkák írói, a mentor hallgatók, és a témavezető tanárok személyesen is találkozzanak, közösen átbeszéljék a korábban körvonalazódott kutatás irányát, hasznos tanácsokkal segítve az eredményes szereplést. A találkozót megelőző online megbeszéléseket jól kiegészítette a személyes alkalom, ahol a Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes kutatási dékánhelyettes és Dr. Nagy Viktor oktatási dékánhelyettes által tartott hivatalos köszöntést, a témavezetői és mentori bemutatkozást követően jó hangulatú kiscsoportos beszélgetések követték. A diákokat hasznos tanácsokkal látta el Dr. Varga János intézetigazgató-helyettes, intézeti TDK felelős, valamint Horváth István mestertanár, akik gyakorlati tapasztalataikra alapozva emelték a beszélgetés színvonalát, és bemutatkozott a Jánossy Ferenc Szakkollégium is Viktor Patrik, a JFSZK elnökének előadásában.

Ezúton kívánunk sok sikert a fiatal kutatóknak, Fazakas-Nyitrai Edinának, Nagy Andreának, Matuleviciute Kamilának, Csőke Dórának, Szilágyi Tamásnak, Kádár Zsoltnak, a mentor hallgatóknak, Berta Máténak, Csercsa Klaudiának, Kovács Evelinnek és Viktor Patriknak, valamint a témavezetőknek, Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnesnek, Fazakas-Nyitrai Enikőnek, Horváth Istvánnak, Dr. habil. Lazányi Kornéliának, Szécsényi Krisztinának és Dr. Varga Jánosnak a közös munkához!

Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes