Kar története

Az Egyetem jogelődje, a Budapesti Műszaki Főiskola 2000-ben alakult meg három műszaki főiskola egyesülésével. A jogelőd intézmények immár közel 130 éves hagyományait követve az Óbudai Egyetem napjainkban 13.000 hallgató képzését folytatja a két budapesti és a székesfehérvári campuson. A hallgatók képzése Budapesten Óbudán és a józsefvárosi telephelyeken folyik.

A Keleti Károly Gazdasági Kar (KGK) székhelye és intézetei a VIII. kerületben – Józsefvárosban vannak. A főiskola alapításakor a jogelőd főiskolákon eddig elkülönülten folyó gazdasági és humán jellegű képzés önállóan gazdálkodó szervezeti egységbe integrálódott, így jött létre a Keleti Károly Gazdasági Kar.

A KGK intézetei:

Karunk a bolognai rendszerben kínál képzéseket hallgatóinknak. Az új képzési struktúrában az első képzési szint az alapképzés (BSc, BA). Az alapfokozatot nyújtó első ciklus a munkaerőpiacon hasznosítható szakmai ismereteket ad a végzés utáni elhelyezkedéshez, egyúttal megfelelő elméleti alapozást is nyújt az adott szakterületen a tanulmányok azonnali vagy későbbi folytatásához, a mesterfokozat megszerzéséhez. A lineáris képzésben az alapképzést a mesterképzés (MSc, MA) követi, amely általában 4 féléves, és két kimenete van: egyrészről a munkaerőpiac, másrészről a doktori képzés. A doktori képzés a tudományos fokozat (PhD) megszerzését és egyben a piramis tetejét jelenti.