Projektnap a Keleti Károly Gazdasági Karon

2020. október 30-án, immár második alkalommal került megrendezésre a Keleti Károly Gazdasági Kar projektnapja, „A projektvezetés trendjei és kihívásai a XXI. században – kérdések és válaszok a pandémia idején” címmel.

Az esemény apropója a mindennapjainkat érintő koronavírus válság valamint az azzal járó digitalizációs kényszer, mely új kihívások elé állítja a szervezeteket és az embereket egyaránt, így nem kíméli a projektvezetést, és az operatív működést sem. Nincs a gazdaságnak olyan szegmense és szereplője, mely ne lenne rákényszerítve egy fokozott rugalmasságra annak érdekében, hogy pozícióját megőrizze, és ne maradjon le az egyre élesedő versenyben. Az agilitás, az eseményekre való gyors reagálás sohasem volt annyira fontos, mint napjainkban.

A beszélgetés során olyan kiváló szakemberek osztották meg a gondolataikat a hallgatósággal, mint Fetter István, a CIB kisvállati divíziójának vezetője, Katona István, az OTP IT projektmenedzsere, Nacsák Tamás, a Telcotrend enterprise architectje, Molnár Ferenc, az MVM fenntartható termelési csoportvezetője, valamint Tóth István Márk, az OTP senior tanácsadója, Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes kutatási dékánhelyettes moderálásával.

A közel 80 fő részvételével zajló online beszélgetés során konstruktív diskurzus alakult ki a hallgatóság és a felkért szakemberek között az agilitásról, a bankrendszer és a projektvezetés jövőjéről, a kihívásokról, és zárásként megvitatásra került az a sokunkat érintő téma, ami visszavisz az alapokhoz, és ami biztosítja a rendszerek működését, az áramtermelést.

A beszélgetés során ismét megmutatkozott az igény a hasonló fórumok iránt – idézve Dr. Varga János Intézetigazgató-helyettes szavait, így a jövő évben ismét szeretettel várjuk az előadóinkat és a hallgatóságot vissza egy újabb, mérföldkőnek számító beszélgetésre!

Program
Projektnap