Önéletrajz, és ami mögötte van

Önéletrajz és ami mögötte van

A Jánossy Ferenc Szakkollégium szervezésében „Önéletrajz és ami mögötte van” címmel szervez előadást, amelyre 2016. április 6-án 11:40-től kerül sor a TG épület F17. előadójában.

A részvétel ingyenes, regisztrációt nem igényel.

Várnak minden érdeklődőt szeretettel!

Az előadásokról:
Máténé Bényász Kinga 2007-ben végzett a Zsigmond Király Főiskola Emberi erőforrás menedzsment szakán. Diplomamunkáját a toborzás-kiválasztás témakörében írta. Több éves tapasztalattal rendelkezik HR területen, eddigi munkái során dolgozott multinacionális és kis- és középvállalati pozíciókban (HR asszisztens – Mitsui, HR koordinátor – Grundfos, Gyakornoki program koordinátor – Tesco és HR generalista – Wärtsilä). Jelenleg az Opel Southeast Europe Llc-nél dolgozik HR generalistaként.

A kormány által alapított három közigazgatási ösztöndíjprogram – a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram, Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram, valamint a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának – bemutatása pár percben. A közigazgatási ösztöndíjprogramok célja egyfelől a szakmai tapasztalat biztosítása a közigazgatás iránt érdeklődő képzett és tehetséges fiatalok számára; másfelől a legtehetségesebb és legelhivatottabb ösztöndíjasok továbbfoglalkoztatása, a szakképzett munkatársak utánpótlásának biztosítása. A programok tehát – ideális esetben – a közigazgatási karrier belépői, így a résztvevők kiválasztása is kiemelt figyelemmel történik.
Az előadás második felében a közigazgatásban, különös tekintettel az ösztöndíjprogramok során alkalmazott kiválasztási eljárásokról – előszűrés, önéletrajzok leggyakoribb hibái, feladatok, magyar és idegen nyelvi interjúk – esik szó.