diplomaátadó illusztráció

Diplomaátadó ünnepségek a Keleti Károly Gazdasági Karon

A hatályos rendelkezések és a járványhelyzet lehetővé tette, hogy a sikeres záróvizsgát tett hallgatók ismét személyesen, ünnepélyes keretek között vehessék át diplomájukat.

Részletes beszámoló a további információkban!

A hatályos rendelkezések és a járványhelyzet lehetővé tette, hogy a sikeres záróvizsgát tett hallgatók ismét személyesen, ünnepélyes keretek között vehessék át diplomájukat.

2022.02.18-án az angol nyelvű műszaki menedzser alapképzési és angol nyelvű vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakon végzett hallgatók vették át oklevelüket. Műszaki menedzser alapképzési szakon 12, vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakon 6 fő szerzett diplomát.
A szűk körben megrendezett ünnepség helyszíne a Tavaszmező utcai A épület Tanácsterme volt.
A diplomaátadón a Himnusz meghallgatása után Dr. Nagy Viktor oktatási dékánhelyettes, Dr. Takácsné Prof. Dr. György Katalin, a vállalkozásfejlesztés mesterképzési szak szakfelelőse és Dán Kitti Tristen, a KGK Hallgatói Önkormányzatának elnöke köszöntötte a végzősöket.
A diplomák átvételét követően a végzős hallgatók nevében Molnár Albert búcsúzott a hallgatótársaktól, a kartól, az egyetemtől.

A Keleti Károly Gazdasági Kar magyar nyelvű képzésein végzett hallgatók diplomaátadó ünnepségét 2022.02.19-én tartották meg a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont termében. Az elnökségben helyet foglaltak: Prof. Dr. Gulácsi László, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese, Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja, Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes kutatási dékánhelyettes, a Közgazdaságtudományi és Pénzügyi Intézet igazgatója, Dr. Nagy Viktor oktatási dékánhelyettes, a Módszertani és Menedzsment Intézet igazgatója, Dr. Keszthelyi András, a Vállalkozásfejlesztés és Infokommunikációs Intézet igazgatója, Dr. Varga János, a Marketing és Üzleti Tudományok Intézet igazgatója, Dán Kitti Tristen, a Keleti Károly Gazdasági Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
A Himnusz közös eléneklését követően először Prof. Dr. Gulácsi László rektorhelyettes köszöntötte a végzősöket. Elmondta, hogy a diploma, melyet átvehetnek, az erőfeszítésük elismerése, nem volt hiábavaló a küzdelem, siker koronázza munkájukat. Kiemelte, hogy a siker másik tényezője, dékán asszony vezetésével maga a Kar, a kollégák, és mindenki, aki azon dolgozott, hogy a hallgatók diplomát, oklevelet szerezhessenek. Ez az elmúlt 2 évben a pandémia miatt nem is volt olyan egyszerű.
Dr. habil. Garai-Fodor Mónika dékán köszöntőjében kiemelte, hogy ez az ünnep különleges. A covid megjelenése óta ez az első alkalom, hogy a magyar nyelven tanuló hallgatók személyesen vehetik át ünnepélyes keretek között a diplomájukat. A most oklevelet szerzett kollégák megtapasztalhatták az offline, online és a hibrid oktatást a pandémiás időszak alatt. A vírushelyzet megtanított minket egy nagyon fontos dologra, alkalmazkodni. Az alkalmazkodás nagyon fontos képesség a szakmánkban, mert a szakterületre jellemző, hogy rendkívüli ütemben változik.
Záró gondolatként kérte a most végzett hallgatókat, hogy ne felejtsenek el köszönetet mondani mindazoknak, akik az idáig vezető úton segítették őket.

Beszédét követően Dr. habil. Garai-Fodor Mónika átadta az okleveleket:
Diplomát szerzett magyar nyelvű képzésen összesen 131 fő:
-vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakon 15 fő,
-gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon 15 fő,
-gazdaságinformatikus alapképzési szakon 12 fő,
-kereskedelem és marketing alapképzési szakon 10 fő,
-műszaki menedzser alapképzési szakon 52 fő,
-gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzésen 11 fő,
-kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzésen 16 fő.

Sikeres záróvizsgát tett 60 fő.

Az oklevelek átadása után a friss diplomások ünnepélyes fogadalomtétele következett, majd dékán asszony a Keleti Károly Gazdasági Kar elismerő oklevelét adta át kimagasló tanulmányi munkájukért és kiváló záróvizsga eredményükért a következő hallgatóknak:
Markó Lilla Anna kereskedelem és marketing alapképzési szak,
Nagy Nikolett Szandra gazdálkodás és menedzsment alapképzési szak,
Kálmán Viktor műszaki menedzser alapképzési szak,
Papp Réka gazdaságinformatikus alapképzési szak.

Továbbá
Simon Dániel vállalkozásfejlesztés mesterszak,
Pongrácz Fanni gazdálkodás és menedzsment felsőoktatási szakképzés,
Baranyai Zsolt kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés, akik nem tudtak jelen lenni az ünnepségen.
A Hallgatói Önkormányzat nevében Dán Kitti Tristen elnök mondott beszédet, a végzősök nevében pedig Nagy Nikolett Szandra búcsúzott a Kartól és az Egyetemtől.
Az ünnepélyes diplomaátadó a Szózat közös eléneklésével zárult.