KGK verseny

X. Keleti Károly Levelező Közgazdaságtan és Marketing Verseny eredményei

Sikeresen lezajlott a X. Keleti Károly Levelező Közgazdaságtan és Marketing Verseny 70 csapattal, közel 210 középiskolás résztvevővel. A két levelező forduló után öt csapat került a közgazdasági döntőbe, a marketing szekcióban pedig pontegyenlőség okán hat csapat mérhette össze tudását 2019. január 16-án az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai campusán.

„A Keleti Károly Gazdasági Karon megrendezett döntő során mindkét témakörben a tárgyi tudást ellenőrző tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek. Mivel nem csak az elméleti tudás számít, projekt feladatok révén a tanultak gyakorlati alkalmazásának készségét is mértük, külön értékelve a csapatmunkát, és a prezentációs teljesítményt.” – magyarázta Saáry Réka a KGK-GTI oktatója, a verseny szervezője.
„Évről évre egyre felkészültebb csaptok érkeznek hozzánk és jó látni, hogyan fejlődnek a diákok a felkészítő tanárok lelkiismeretes munkájának köszönhetően. Az pedig külön öröm számunkra, hogy vannak középiskolák, akik már „törzsvendégek” a versenyen”– tette hozzá a szervező.
Mindkét döntő nagyon szoros végeredményt hozott, de a dobogó legfelső fokát végül egy-egy csapat foglalhatta el.

A Közgazdasági szekció első helyezettjei:

  Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája „Big Short” csapata

   Szeleczki Viktória
   Halász Daniella
   Barna Norbert
   Felkészítő tanár: Ivádyné Mezei Ildikó

A Marketing szekció első helyezettjei:

  Európa 2000 Középiskola „Csipetcsapat”-a

   Bajáki Bence Norbert
   Bálint Dávid
   Varga Zsófia
   Felkészítő tanár: Tóth Veronika

A csapatoknak és felkészítő tanáraiknak a KGK nevében gratulálunk!
A verseny szervezésében résztvevő kollégáknak – Dr. Majláth Melinda, Saáry Réka a Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet oktatóinak – köszönjük lelkiismeretes munkáját!