Visegrádi Alap ösztöndíj pályázata

Videgrádi pályázatA Visegrádi Alap ösztöndíj-pályázatot hirdet, amelyből mesterképzés vagy PhD (vagy egyéb posztgraduális) képzés finanszírozható.
A következő (évenként kiírt) pályázati kör benyújtási határideje 2014. január 31.

Pályázni online lehet, a Visegrádi Alap alábbi angol nyelvű honlapján keresztül (a pályázatot angol nyelven kell benyújtani).
http://visegradfund.org/scholarships/
http://visegradfund.org/wordpress/wp-content/uploads/download/v4fund_VSP_rules.pdf

1 vagy 2 szemeszterre (5 vagy 10 hónapra) lehet pályázni, a fogadó felsőoktatási intézménynek is nyilatkoznia kell a pályázó fogadásáról.
A képzési területet illetően nincs semmilyen megkötés; természetesen előny, ha bármilyen formában kapcsolódik a visegrádi országokhoz.

Ösztöndíjtípusok
Háromféle ösztöndíj van, ebből kettő lehet releváns magyar pályázóknak:

  • „intra-Visegrad” – a másik három tagállam (CZ, PL, SK) valamelyikében folytatandó képzés esetén
  • „out-going” – a következő országok valamelyikében folytatandó képzés: Albánia, Örményország, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Szerbia, Ukrajna.
  • [in-coming – a visegrádi országokon kívülről érkezőknek].

Támogatás
A támogatás összege 2.300 euró/szemeszter, a fogadó intézmény 1.500 eurót kap az ösztöndíjas után szemeszterenként. Ha az „anyaintézmény” vagy a munkahely és a célintézmény közötti távolság több mint 1500 km, egyszeri utazási átalánytámogatás is jár.