VI. Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A hazai mérnöktársadalom immár hagyományosan legnagyobb rendezvénye, a Magyar Műszaki Értelmiség Napja idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre 2012. június 4-7. között. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban.
Hivatalos honlap: www.mmen.uni-obuda.hu


2012. június 4-7. közötti rendezvénysorozat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Operatív Bizottságot a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Mérnökakadémia, a Magyar Innovációs Szövetség, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája képviselői, valamint a programsorozat elindítója, Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője alkotja.

A rendezvény 2012. június 4-én, hétfőn 15.00 órakor a Benkó Dixieland Band koncertjével veszi kezdetét az Óbudai Egyetem aulájában.

Másnap, június 5-én egy új kezdeményezéssel, az „Innováció Napja” programjával – nyitott nap keretében cégbemutatókkal, hallgatói innováció eredményeivel, kreatív programokkal – Budapesten, és tervek szerint további felsőoktatási városokban – Debrecen, Gödöllő, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged, Veszprém – folytatódik. A programba iktatásával a rendezők célja, hogy erősödjön a kapcsolat a tudomány, a gazdasági élet szereplői, a középiskolai tanulók, és a felsőoktatási hallgatók között. Ezt a gondolatot tükrözi az eseménysorozat „Műszaki értelmiség – együtt a jövőért. Tudomány – oktatás – gazdaság” szlogenje is, mely áthatja a 2012. évi Magyar Műszaki Értelmiség Napja egész programját.

Június 6-án, szerdán 10.00-kor nyíló, az „Együtt a jövőért” szlogenű tudományos konferenciára kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia 220 fős befogadó képességű Nagytermében.

Az eseménysorozat zárására június 7-én, csütörtökön az Országgyűlés Felsőházi Termében kerül sor Ünnepi üléssel. A 10.00-kor kezdődő program jelmondata a „Kreatív Magyarország – Mérnöki tudás – Múlt, jelen, jövő”, mely köré szerveződnek a programok is. A köszöntéseket és az ünnepélyes megnyitót követően Kövér László házelnök üdvözli a megjelenteket, majd Michelberger Pál akadémikus a „Tudomány – oktatás – gazdaság” címmel nyitja meg a szakmai programot. Kis Norbert helyettes államtitkár „A műszaki felsőoktatás jövője” című előadását követően Benkó Sándor klarinét műsora következik, majd Braun F. Bruno, a Német Mérnökegyesület (VDI) elnöke szól az ünnepi ülés résztvevőihez.

(Forrás: uni-obuda.hu)