Szakmai-Tudmányos Műhely

Szakmai Tudományos Műhely

Immár X. szemeszterét kezdi meg az Egyetem Bánki Donát Kollégiumában, a „Szakmai Tudományos Műhely” névre keresztelt nyilvános ismeretterjesztő előadássorozat.

A 2014/2015. I. félév programja itt érhető el.


Immár X. szemeszterét kezdi meg az Egyetem Bánki Donát Kollégiumában, a „Szakmai Tudományos Műhely” névre keresztelt nyilvános ismeretterjesztő előadássorozat.

A 2014/2015. I. félév programja itt érhető el.

A 2010. tavaszán indult program célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson az Egyetem munkatársai számára szakmai és tudományos tevékenységük, esetleg hobbyjuk bemutatására, a hallgatók körében történő népszerűsítésére, és új típusú kapcsolatok építésére. Az előadások interaktív keretek között zajlanak, sokszor gyakorlati bemutatóval és különböző eszközökkel szemléltetve a tudomány és a technika eredményeit. Az oktatók és hallgatók kötetlen keretek között találkozhatnak, illetve a hallgatók szakmai érdeklődésüknek megfelelően ismereteiket bővíthetik. A szakmai előadások reményeink szerint segítik hallgatóinkat a komplex mérnöki gondolkodás és szemlélet kialakulásában, illetve felkelti érdeklődésüket a szakmai tudományos munka iránt, ezzel is hozzájárulva, hogy minél több hallgató kapjon kedvet és kapcsolódjon be a Karokon működő tudományos műhelyek tevékenységébe. Az elmúlt évek során eddig több mint 30 előadó szerepelt az Egyetem Karait képviselve, de már több külső cég képviselője is részt vett a programban. Az előadások színvonala és a részvételi szándék megerősítette azt az elképzelést, hogy van létjogosultsága az ilyen típusú szervezett programoknak a hallgatók körében. Az előadók felkérése és az előadások témájának összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy minél több Kar kapcsolódjon be a programba, illetve a témaválasztások minél szélesebb kört szólítsanak meg.

Ennek megfelelően a tavaszi félévben négy előadás kerül meghirdetésre. Az előadások mindig szerda esténkként 1800 órakor kezdődnek a Bánki Donát Kollégium (1065 Budapest, Podmaniczky utca 8.) földszinti nagytermében. A félév részletes programját a mellékelt plakát tartalmazza.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Budapest, 2014. szeptember 26.

Balogh József s.k.
kollégiumigazgató