Jánossy Ferenc Szakkollégium

Szakkollégiumi siker Bolognában

A Jánossy Ferenc Szakkollégium négy tagja a Bolognai Egyetem Summer School elnevezésű rendezvényén vett részt. A Szakkollégium két tagja Viktor Patrik (OE) és Nagy Tamás (NKE) előadást is tartottak.
Részletek a továbbra kattintva!

A Jánossy Ferenc Szakkollégium négy tagja a Bolognai Egyetem Summer School elnevezésű rendezvényén vett részt. A Szakkollégium két tagja Viktor Patrik (OE) és Nagy Tamás (NKE) előadást is tartottak. Viktor Patrik előadását, melynek címe: A Tesla „tűzkatlan effektusa” 100 fő körüli nézőközönség hallgatta meg, Nagy Tamás „Robotizált Tankok a városi hadviselésben” című előadását pedig közel 150 fő. Az előadások után szakkollégiumi egyeztetés történt a Ligo de Stefano Szakkollégiummal, melyen a Jánossy Ferenc Szakkollégiumot Viktor Patrik (Elnök) és Molnár Albert (Alelnök) képviselte.Az elnök és az alelnök egy 8 fős bolognai hallgatói csoporttal tárgyalt, melyek tagjai többek között a következők voltak: Luciano Silviano (Doktorandusz (Önkormányzat vezetője), Francesco Diagnola (Hallgatói Önkormányzat prefektusa), Vincenzo Binita ( Stefano Szakkollégium vezetője).
A megbeszélésen többek között az alábbiakról sikerült megegyezniük:

  • Stefano szakkollégium képviselői október közepén ellátogatnak Magyarországra a Jánossy Ferenc Szakkollégiumba és az Óbudai Egyetemre.
  • Jövő nyáron 5 fős Hungarian College Section ( angol nyelvű) részvételét biztosítják a Summer School rendezvényen Bolognában (melyre a Stefano Szakkollégiummal közösen választják ki a jelentkezőket; jelentkezni majd Viktor Patriknál lehet).
  • online értekezlet beütemezése, melynek időpontja: szeptember 15. – 13:00 óra
  • az elkezdett közös munka folytatása

Az egyeztetés után a magyar csoportot körbevezették a bolognai egyetemen, majd este üdvözlő vacsorán látták őket vendégül. A zárórendezvényen külön megköszönték Nagy Tamás munkáját, az ő személyének köszönhetően jött létre a kapcsolat Viktor Patrikkal és a Jánossy Szakkollégiummal. Emellett Viktor Patriknak is köszönetet mondtak a szakkollégiumok megújításával kapcsolatos tanácsaiért és a bevált magyarországi példák ismertetéséért.