Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozat

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozatát elsősorban fiatal jogászok és közgazdászok hallgatók számára, Dr. Kovács Erika PBT Elnök asszony kiváló szakmai témafelelősi gondozásában.

Ez már az hatodik képzési évünk lesz és örömmel számolhatunk be arról, hogy eddig közel 700 hallgatónk vett részt a programsorozaton és mindig kiváló visszajelzéseket kaptunk a kurzusról.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület és a Budapest Institute of Banking (BIB)  elkötelezett a jövő generációjának oktatása iránt, ezt támogatandó, a tárgyban hivatkozott, kifejezetten hallgatók szakmai ismeretének fejlesztésére, elmélyítésére célzott programsorozatunk jelképes részvételi díjjal került meghirdetésre, a társadalmi szerepvállalás jegyében. Szeretnénk, hogy minél több közgazdász és jogász egyetemista értesülhessen erről a lehetőségről, ezért megköszönnénk, ha az Önök intézménye isközzé tudna tenni egy felhívást a kurzusról. Bízunk benne, hogy ezen kedvezményes képzési lehetőséghez minél több hallgató csatlakozni tud majd idén is.

Megköszönjük, ha hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a gazdasági tanulmányaikat folytató hallgatók minél nagyobb számban értesüljenek a lehetőségről, és esetleg a Neptun rendszeren keresztül, illetve egyéb platformokon megkaphatják a jelentkezésre vonatkozó felhívásunkat. Ezt az alábbiakban küldöm és tisztelettel kérem, szíveskedjen eljuttatni a hallgatók számára, hogy minél többen részt tudjanak venni ezen a képzésen a következő tanévben is. A jelentkezési felhívás a BIB honlapján a részletes programmal együtt megtalálható. 

Program tartalom és jelentkezési lehetőség
Programterv 2024/2025.
Hallgatói interjúnk kis betekintőként az idei programba
Podcast interjú a program kulcsoktatóival: Dr. Barnóczki Péter, Kauker Gergely, Dr. Kovács Erika (2022.)
Podcast interjú 2. rész: „A szakma krémje oktat a programban” – Pénzügyi Jogi Akadémia

A kurzus felépítése:

1.   Magyar bank- és pénztörténet

2.   A pénzügyi közvetítőrendszer szervezeti szabályai

3.   Az MNB jegybanki és felügyeleti tevékenysége; a pénzügyi szervezetek fizetésképtelenségi eljárásai

4.   Pénzforgalom, fizetési rendszerek; elektronikus fizetések; kriptoeszközök szabályozása

5.   Lakossági és vállalati hitelezés; work-out, restrukturálás, követelésvásárlás, faktoring

6.   A tőkepiac működése; befektetési szolgáltatások; termékfejlesztés

7.   Biztosítási termékek; a biztosítók működése; közvetítők a pénzügyi piacokon

8.   Bankközi piacok; a pénzmosás elleni fellépés; compliance; pénzügyi vitarendezés

Részletek: https://www.bib-edu.hu/kurzusok/1575?categoryId=o-2,o-6