üzleti szimuláció

Országos üzleti szimulációs verseny – KGK a 6. helyen!

A Corporaise üzleti szimulációs versenyt 2016. október 5. és november 19. között rendezte meg a Maximulation Business Simulation Games Kft, a döntő helyszínét a Vállalkozásmenedzsment Intézet közreműködésével az Óbudai Egyetem biztosította.

A versenyre több mint 300 diák jelentkezett. A feladatuk az volt, hogy felsővezetőkként egy hat szereplős piacon sikerre vigyék könyvkereskedelmi cégüket. A 100 induló csapat a két hetes, és négy fordulós selejtezőben, majd a középdöntőben is online hozhatta meg döntéseit.
A döntőben a hat legjobb csapat vehetett részt, köztük részt vettek corvinusos, BGE-s, BME-s csapatok, az Óbudai Egyetemet pedig egy első éves műszaki menedzser csapat képviselte. A versenyzők teljesen más kiinduló állapottal találták magukat szembe, amely új stratégia kiépítésére ösztönözte őket. De nem csak a döntéshozásról szólt ez a nap. A versenyzők kereskedelmi képességeiket élesben is próbára tette a verseny. A csapatoknak 45 percük volt össze állítani kacatokból egy terméket, amit be kellett mutatniuk, és megpróbálni eladni a zsűrinek. Itt születtek vicces, de annál kreatívabb ötletek. Ebben a szekcióban a KGK hallgatói kimagaslóan szerepeltek.
Végül a corvinusos VietCorp csapata nyerte az első Corporaise versenyt, a KGK csapata pedig a 6. legjobb lett az országos versenyben.

Gratulálunk a döntős csapatoknak a kiemelkedő szereplésért!
A következő verseny 2017 tavaszán kerül megrendezésre, hamarosan jönnek a részletek a verseny Facebook oldalán: https://www.facebook.com/corporaise

Balogh Róbert