Nemzetközi Hét

Nemzetközi hét a Keleti Karon

Az ÓE KGK az Erasmus+ keretében immáron ötödjére szervezte meg, november 21-24. között a „New Challenges of the 21st Century” című nemzetközi oktatási hetet, melyre az EU Erasmus+ partnereken kívül a kreditmobilitási kapcsolatok országaiból is fogadott vendég előadókat.

Az angol nyelvű előadások és szemináriumok szabadon látogathatók voltak mind a hallgatók, mind az érdeklődő oktatók számára. A program során mintegy 800 db óralátogatást igazoló matrica került kiosztásra. Párhuzamosan szerveztünk órákat a Népszínház utcai és a Tavaszmező utcai épületekben. A változatos programsorozat számos témában (innovative start-up, digital marketing, communications, regional competitiveness, sustainable development, non-profit organisations, business simulation, business plan, statistical tools, quality management, study abroad, cross-cultural differences) kínált a hallgatók számára érdekes és hasznos előadásokat.

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán stratégiai súlyt kap a nemzetközi gyakorlatok minél jobb, minél átfogóbb megismerése, a hazai gyakorlatokkal való összehasonlítása, valamint a legjobb megoldások beazonosítása és alkalmazása mind az oktatásban, mind a kutatás területén.
Az egyetem és a kar folyamatosan törekszik a gyakorlati életben azonnal hasznosítható ismeretek terjesztésére, amelynek egyik eszköze a nemzetköziesítés. Ehhez a törekvéshez tartozik a nemzetközi partnereinek gyakorlatának megismerése, benchmarking útján a legjobb példák és a leghatékonyabb oktatási módszerek átemelése a hazai gyakorlatba.