Korrepetitori rendszer a Keleti Károly Gazdasági Karon

Az Óbudai Egyetem Korrepetitori Köre olyan diákokból áll, akik önkéntesen vállalják, hogy segítsenek társaiknak az oktatásban. Szervezetünk büszkén tekint vissza 2014-es alapítására, amikor mindössze hat taggal indultunk, és mára 19 elkötelezett korrepetitorral büszkélkedhetünk. Köreink tagjai gyakran a kar legjobbjai az adott tantárgyakban, és szigorú szabályok szerint választjuk ki őket. Csak azok a hallgatók lehetnek korrepetitorok, akiknek 3,5 feletti átlagjuk van, és az adott tantárgyból legalább 5-ös osztályzatot szereztek. Azoknak, akik kiválthatnák a tesztet, mindig magasabb követelményeket támasztunk.

A korrepetitorok nemcsak a tudásukkal, hanem elkötelezettségükkel is kitűnnek. Hétről hétre készülnek, és mindig naprakészen tartják tudásukat. Az emberek gyakran mernek kérdéseket feltenni korrepetitoraiknak, és ezek a kérdések nem csak az anyaghoz kapcsolódnak, hanem a témához is. A korrepetitoroknak hitelesnek kell lenniük, és a diákok számára segíteniük kell eligazodni az adott tantárgyban.

A korrepetitorok szoros kapcsolatot tartanak fenn az adott tantárgyat oktató oktatókkal. Ez lehetővé teszi számukra, hogy mindig tisztában legyenek a diákok fejlődésével. Ez a munka nagy kihívást jelent, mivel a korrepetitorok közvetítőként működnek az oktatók és a diákok között.

A korrepetitorság számos előnnyel jár, beleértve az örök barátságok és a mentorálás lehetőségét. Egy korrepetitor általában 15-25 hallgatóval foglalkozik egy félév során, és egyéni oktatást nyújt. A korrepetitorok nem csak segítenek a tanulásban, hanem ösztönzik a diákokat részvételre a tudományos versenyeken és kutatásokban.

Az Óbudai Egyetem Korrepetitori Köre számos kar diákjait támogatja, és 18-19 kurzust indítunk minden félévben. Az általunk lefedett tantárgyak három tudományterületet foglalnak magukban: természettudományok, gazdaságtudományok és műszaki területek. Munkánk során szorosan együttműködünk, irányítjuk egymást, és egymásnak segítünk.

Az online oktatás során is folytatjuk tevékenységünket, és már online visszanézhető anyagokat is készítettünk. Az elvégzett munka mennyisége és minősége bizonyítja, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk a diákok sikerének előmozdításában.

Az Óbudai Egyetem Korrepetitori Köre egy olyan közösség, amely értéket teremt és támogatja a diákokat az oktatásban. Büszkék vagyunk minden korrepetitorunkra, akik segítenek társaiknak a tanulásban és a fejlődésben. Az önkéntességünk minden nehézsége ellenére belső elégedettséggel tölt el minket, és az elért eredmények örökre velünk maradnak. Az Óbudai Egyetem Korrepetitori Köre továbbra is elkötelezett marad az oktatás és a diákok támogatása mellett, és izgatottan várjuk a jövő kihívásait és lehetőségeit.

 Bővebb információ a korrepetitorok oldalán és a facebookon.