First Lego League

KGK különdíj az FLL versenyen

Sikerrel zárult a FIRST LEGO League (FLL), amelyen a legjobban teljesítő, legkreatívabb középiskolás csapat a Keleti Károly Gazdasági Kar különdíját is átvehette. 2019-ben a verseny budapesti döntőjébe 20 középiskolás csapat nevezett be, a helyszínt az Alternatív Közgazdasági Gimnázium biztosította a rendezvény számára. Az idei év témája az úrkutatás volt, melynek keretében a versenyzők saját maguk programozta robotjaikat mutatták be a döntőn. Horváth Ádám (Digitális Pedagógiai Módszertani Központ) és Farkas Bertalan (asztronauta) mellett Lazányi Kornélia is részt vett a csapatok munkájának értékelésében: „Nagyon jó volt látni a lelkes diákokat, akik a robotizált jövővel kapcsolatosan számos sokszínű ötletet mutattak be.”-monda a KGK dékánja, a zsűrizés tapasztalatairól.

Mivel az FLL versenyen megjelent csapatok mindegyike jól felkészült és nagyon lelkes volt, ezért az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara különdíjakat ajánlott fel, melyek segítségével nem csak a továbbjutókat, hanem a részfeladatokban legjobban teljesítőket, valamint a legkreatívabb és legkitartóbb csapatokat is díjazni lehetett. „Karunk képzési portfóliója igen széles – gazdasági-, műszaki- és informatikus-képzés – közös jellemzőjük azonban, hogy a jó ötletekre és az együttműködés készségére mindenütt egyformán szükség van. Ezért részesítettük a kreativitásban és a csapatmunkában egyaránt legjobban teljesítő csapatot a KGK-különdíjában – magyarázta Dr. habil Lazányi Kornélia, a KGK dékánja. Emellett a legjobb prezentáció díjat is kiosztották, amelyet szintén a kar ajánlott fel.

„Különdíjasaink a KGK-ajándékcsomag mellett lehetőséget kaptak arra, hogy eljöjjenek az EKIK robotlaborját megtekinteni, és megismerkedjenek egészségügyi és ipari robotokkal, valamint találkozhassanak olyan szakemberekkel, akik közvetlenül robotokkal dolgoznak; hiszen egy ilyen verseny nem csupán a KGK, de az egész egyetem beiskolázási tevékenységében is fontos mérföldkő lehet.”- tette hozzá a kar dékánja.

A díjazott csapatok:
ROBOT DESIGN:

  HTRoboTeam [1594] – Homoktövis Általános Iskola
  TövisASAP [1281] – Homoktövis Általános Iskola

ROBOT GAME:

  HTRoboTeam [1594] – Homoktövis Általános Iskola

RESEARCH PROJECT:

  TövisASAP [1281] – Homoktövis Általános Iskola

TEAMWORK:

  Orka Robotics – 9.A [2044] – Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  Orka Robotics [1746] – Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  BEST PRESENTER:
  Fazekas Roboteam Junior – Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium
  JURY’S AWARD:
  UMSZKIcSAPat – Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara nevében szeretettel gratulálunk a verseny nyerteseinek és a különdíjasoknak!