Gyakornoki lehetőség havi 300.000 forintért

Hozd ki egyetemi tanulmányaidból a maximumot, és egészítsd ki a Pénzügyminisztériumban szerzett szakmai gyakorlati tapasztalatokkal!

Célunk, hogy képet kapj a Pénzügyminisztériumban folyó szakpolitikai, költségvetés tervezési, véleményezési, elemzési, jogalkotási, hatásvizsgálati, kutatási, koordinációs folyamatokról. Segítünk, hogy megismerkedj a szervezetünknél folyó szakmai munkával, bekapcsolódj a napi munkavégzésébe, önállóan oldd meg a szakmai vezetőd által rád bízott feladatokat, illetve tapasztalatokat gyűjts a munka világába való belépéshez.

A szakmai gyakorlat során elsajátíthatod, és fejlesztheted kompetenciáidat a pontos, precíz munkavégzésben önállóan, vagy csapatban. Bevezetünk fogalmak, elméletek, releváns módszerek megismerésébe és alkalmazásába, speciális ismeretek elsajátításába.

Téged várunk, ha a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, vagy a Károli Gáspár Református Egyetem:

utolsó éves hallgatója vagy, és szeretnéd megismerni a közigazgatást a gyakorlatban. Ha nyitott és megbízható vagy, képes vagy csapatban dolgozni, jó kommunikációs és szervezőkészséggel, probléma-megoldási és logikai érzékkel rendelkezel, feladataid ellátása során a diszkréció, a precizitás jellemző Rád.

Amit kínálunk:

  • akár már 2024. szeptember 1-től hat hónap időtartamban hallgatói munkaszerződéssel teljes munkaidőben (heti 40 órában)izgalmas feladatok,
  • történelmi munkakörnyezet és barátságos légkör,
  • a szakmai gyakorlat letelte után lehetőség a továbbfoglalkoztatásra,
  • bruttó 300.000,- Ft/ hó díjazás.  

Kérjük, gyere el szeptember második felében (pontos dátumról később értesítünk) a Pénzügyminisztériumban tartandó nyílt napra és szakmai workshopra,

ahová – a neved,  a születési dátumod, és az egyetemed nevének beírásával – az alábbi e-mail címen tudsz regisztrálni:

workshopregisztracio@pm.gov.hu

FONTOS! A regisztrációs e-mailt másolatban küldd el Daragó Anita szakmai gyakorlatért felelős ügyintézőnek a szakmaigyakorlat@kgk.uni-obuda.hu címre!

Ha bővebben is meg szeretnéd ismerni a Pénzügyminisztérium felépítését, szakterületeit, alapvető feladatait, a Szervezeti és Működési Szabályzatunkat itt találod meg:

Magyarország Kormánya – PM utasítása PM Szervezeti és Működési Szabályzatáról (kormany.hu)

Ha szeretnél élni a lehetőséggel, legkésőbb 2024. szeptember 30-ig küldd el a hr@pm.gov.hu címre az Önéletrajzodat és azt a motivációs levelet, amiben kifejted, hogy miért választod a Pénzügyminisztériumot, melyik területen szeretnél gyakornokoskodni!

Az önéletrajzon tüntesd fel, hogy a gyakornoki programra jelentkezel! A motivációs levélben térj ki arra is, hogy szerinted mi a három legnagyobb kihívás, amivel a magyar gazdaságnak szembe kell néznie a következő 10 évben!