Folytatja Roma Gyakornoki Programját a Józsefvárosi Önkormányzat

Újra 14 fő szakmai gyakorlati lehetősége valósul meg a gyakornoki program keretében 3 hónapon keresztül a Józsefvárosi Önkormányzat költségvetési szerveinél.

2023 márciusában indult el először a roma gyakornoki program, melynek célja, hogy roma származású fiataloknak lehetőségük legyen egy mentor támogatása mellett megismerni a közigazgatás és az adott intézmény működését, és gyakorlati tapasztalatot szerezni a munka világában, elősegítve ezzel a Józsefvárosi Roma Gyakornoki programban résztvevő fiatalok társadalmi integrációját. Akkor 7 gyakornok kezdte meg munkáját heti 16 órában. A program folytatódott 2023 őszén, akkor már 10 fővel. Mind a gyakornokok, mind a fogadó költségvetési szerveknél dolgozó mentorok, valamint a költségvetési szervek vezetőinek visszajelzései alapján a Program hasznos és folytatása mindenképp javasolt. Ezért a Józsefvárosi Önkormányzat újra meghirdeti Roma Gyakornoki Programját.

A program elindításával és folytatásával az Önkormányzat elköteleződését fejezi ki a kerületi kötődésű roma származású fiataljai munkaerőpiaci integrációjának támogatása iránt, azáltal, hogy a munka világában támogató közegben biztosít lehetőséget számukra gyakorlati tapasztalat megszerzésére.

A program célja továbbá annak elősegítése, hogy a romák a társadalmi súlyuknak megfelelő mértékben vehessenek részt a józsefvárosi közigazgatásban. A roma származású fiatalok foglalkoztatásával a fiatalok gyakorlatot szerezhetnek a közigazgatás és annak intézményei területén, és kaput nyithatnak a helyi roma közösség minél szélesebb rétegei számára a közügyek intézésének világában.

Részletek: Folytatja Roma Gyakornoki Programját a Józsefvárosi Önkormányzat – Józsefvárosi Önkormányzat (jozsefvaros.hu)https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2024/02/folytatja-roma-gyakornoki-programjat-a-jozsefvarosi-onkormanyzat-2/

#oe #obudaiegyetem #keletikar #keletikarolygazdasagikar #tudas #siker #palyavalasztas #tovabbtanulas #verseny #palyazat #projektmenedzsment