international project

Élménydús és sokszínű programok valósultak meg az „International Project” keretében a KGK-n

2018 őszén a KGK-n indult International Project tárgy keretében számos sikert értek el hallgatóink. A tárgy keretében megvalósított projektek visszhangja nem csak a hallgatók, de a feladatokba bevont cégek, partnerek körében is rendkívül pozitív volt.

Az egyik kiemelkedő projektünk a „Mikulást az óvodásoknak”, mely keretében adománygyűjtő akciót szerveztek a külföldi diákok, bevonva nagyvállalatokat és az egyetem jelenlegi, volt diákjait egyaránt a jótékonysági összefogásba. A Szűz utcai Százszorszép óvoda mellett a Dankó utcai „Hajléktalan óvoda” gyerekei is számos ajándékot kaptak a projekt keretében. Köszönet az ALDI-nak, az egyetem oktatóinak és dolgozóinak az adományokért, valamint mindenkinek, aki pénzzel, munkával, az óvodásoknak szervezett programmal segítette a projektet!

A többi feladat keretében olyan programokat szerveztek a hallgatóink, mely kiváló lehetőséget adott arra, hogy a hazai és külföldi diákok együtt dolgozzanak, megismerjék egymást és nem utolsó sorban emlékezetes élményeket szerezzenek.

A projektmunka keretében sportversenyekre, Pub Crawl és társasjáték partira is sor került. A programok sokszínűségéről tanúskodott a kecskeméti Mercedes gyárba szervezett szakmai kirándulás és ESN közös karácsonyi rendezvény.

Záró feladatként olyan projekt készült, amely a következő években bejövő hallgatóknak szól: egy olyan képes jegyzetfüzet, ami érdekes leírásokkal, izgalmas kérdésekkel segíti a jövőben a KGK-ra érkező hallgatókat a minél könnyebb beilleszkedésben. A jegyzetfüzet neve Doodlebook, letölthető a KGK kari honlapjáról.

A projektek egyik legfontosabb eredménye a csapatépítés volt. A hallgatók túl azon, hogy gyakorlati oldalról ismerkedhettek meg a projektmenedzsment legfontosabb kérdéseivel, nemzetközi csapatban dolgozhattak, megismerhették egymást és Budapestet, így pozitív benyomásokkal utazhattak haza, és vihetik a KGK jó hírét.

A Kar nevében köszönjük Dudás Mária lelkiismeretes munkáját, aki sikeresen koordinálta a külföldi és hazai hallgatókat a projektmunkák során!