Hogyan vehet részt a hallgató?


Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik hajlandóak plusz terheket és feszített menetrendet vállalni annak érdekében, hogy egyetemi tanulmányaik alatt olyan gyakorlati ismereteket, képességeket is elsajátítsanak, amely jelentősen javítja munkavállalási lehetőségeiket a végzés után. A programban résztvevő diákok a duális program végén olyan piacképes végzettséget szereznek, amellyel végzés után a befogadó cégnél elhelyezkedhetnek vagy a társaikénál nagyobb eséllyel pályázhatnak.

Felvételi eljárás: a duális képzést az egyetem a hagyományos felvételi eljárás keretében hirdeti meg, ezzel egy időben a vállalat honlapján teszi közzé a kívánt állás hirdetését. A duális képzésre történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll: (1) az állami, általános felvételi eljárásból (mely semmiben nem különbözik a nem-duális szakokra való jelentkezéstől),(2) és egy vállalati felvételi szakaszból. A hallgató mindkettőre jelentkezik, amennyiben mindkét részről pozitív visszajelzést kap, kezdetét veszi a duális képzés.

Az egyetemen a jelentkező hallgatói státuszt kap, a vállalattal munkaszerződést köt. A vállalat és a hallgató között kötött munkaszerződés a hatályos törvényi szabályozásban foglalt elemeket kell, hogy tartalmazza. Az egyetem biztosítja a felsőoktatási képzés formális kereteit, a hallgatónak járó anyagi juttatást a vállalat fizeti. A program végén mindkét jogviszony megszűnik.