Diák- és vállalkozásfejlesztési központ nyílt Józsefvárosban

A 2013. február 15-én nyílt H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ, amely az induló vagy már létező vállalkozásoknak, egyetemistáknak kíván különböző szolgáltatásokat nyújtani. (Forrás: uni-obuda.hu)


A Horánszky utca 13. alatti épület ─ amelyről a központ a H13 nevet kapta ─ Budapesten egyedülálló; azok a fiatalok, akiknek csak ötletük van és nincs hozzá semmijük, bemehetnek, és gondjukat viselik .A központ információs teret biztosít a negyedben zajló fejlesztési folyamatok, valamint a városrész kulturális, történelmi emlékeinek felfedezése iránt érdeklődő közönség számára annak érdekében, hogy a helyi közösség tagjai jobban megismerjék környezetüket. Ezen kívül a kerületben működő vállalkozásokkal kapcsolatban bocsát rendelkezésre folyamatosan frissülő adatbázist.

Kocsis Máté, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzatának polgármestere a nyitórendezvényen elmondta, hogy nem egyszerűen egy épület felújításáról és diákközpont kialakításáról van szó, hanem a fiatalok számára olyan inkubációs szolgáltatások nyújtásáról, amelyek segítik talpra állítani vállalkozásaikat. Mint mondta, a Palotanegyed egyetemeit naponta 20 ezer diák látogatja, az önkormányzat szerette volna megteremteni a számukra fontos szolgáltatások helyét.

A nyitórendezvényen került sor a „Házavató verseny” eredményhirdetésére, melyen az Óbudai Egyetem két hallgatója rendkívüli sikereket ért el

De Villa Celestin, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar III. évfolyamos hallgatója „Generált Interaktív Installáció” pályamunkájával 1. helyezést ért el, Nagy Balázs, a Keleti Károly Gazdasági Kar vállalkozásfejlesztés Msc. I. évfolyamos hallgatója pedig biokozmetikumaival nyerte el a szakmai zsűri különdíját.

(Forrás: uni-obuda.hu)