Corporaise üzleti szimulációs verseny

Corporaise Online üzleti szimulációs verseny döntője

Az őszi sikerek után ismét megrendezésre került a Maximulation Business Simulation Kft szervezésében a magyar egyetemisták és főiskolások számára szervezett Corporaise üzleti szimulációs verseny, ahol a hallgatók a gyakorlatban is kipróbálhatták az iskolapadban megszerzett elméleti tudásukat. Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara az előző szemeszterhez hasonlóan biztosította a döntő helyszínét.

A verseny selejtezői hagyományosan online formában kerültek megrendezésre, ahol idén már váratlan piaci helyzetekkel is szembesülniük kellett a hallgatóknak. A szimuláció ezúttal műszaki cikkek nagykereskedelmére épült. A három fős formációk egymás ellen, közös piacokon versengtek, ahonnét a legjobb hat csapat került be az április 8-i döntőbe.

Külön öröm számunkra, hogy idén a döntőbe az Óbudai Egyetem műszaki menedzser és vállalkozásfejlesztés szakos hallgatóinak egy-egy csapata is bejutott, ahol a szimulációs feladatok mellett a menedzsment prezentációs képességeiket is meg kellett csillogtatniuk a játékosoknak.
A verseny rendkívül izgalmas volt, a zsűrinek nem volt egyszerű dolga. Jól mutatja ezt a 2. helyen kialakuló holtverseny is. A 2017. évi tavaszi döntőt végül a Corvinus és BME hallgatóiból álló vegyes csapat, a Zsolteam nyerte meg.

Nekik ezúton is gratulálunk!
Dr. habil. Szeghegyi Ágnes