2015. őszi TDK

TDK- összefoglaló és eredmények

Amint az már tradíció egyetemünkön minden szemeszterben megszervezésre kerül a TDK konferencia. Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a XLII. Tudományos Diákköri Konferenciát 2015. november 18-án a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében rendezte meg. Intézményünk mind a hat kara képviseltette magát a programban. Összesen 133 pályamunkát neveztek hallgatóink, melyből az összesen 21 szekcióban megrendezett konferencián 122 bemutatásra került.
A pályamunkákat legalább 2–2 bíráló véleményezte az OTDK tudományterületi szempontjai szerint. A dolgozatok és a prezentációk értékelése után 20 dolgozat érdemelte ki az első, 13 a második, 13 pedig a harmadik díjat. A zsűrik 6 dolgozatot különdíjra, 49 pályamunkát pedig a 2017-ben megrendezésre kerülő XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre javasoltak. A TDK konferencia ünnepélyes eredményhirdetését az Egyetem Napján rendeztük az óbudai telephelyen. Az eseményen Réger Mihály tudományos rektorhelyettes úr képviselte intézményünk vezetését. Díjazott hallgatóink eredményét éremmel és oklevéllel jutalmaztuk.
Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Támogató) megbízásából Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Támogatás kezelő) a Nemzeti Tehetség Program „Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatását” (azonosító: NTP-HHTDK-15). Külön gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük minden TDK-zó hallgató, felkészítő, bíráló, zsűriző oktatókolléga munkáját!

támogatók