Legyen saját startupod! Legyél TE is innovátor! Még jelentkezhetsz 2024. szeptember 20. péntek éjfélig! Folytatódik a sikeres Proof of Concept szabadon választható két féléves, 3 kredites tárgy!

Meghosszabbítottuk 2024. szeptember 20. péntek éjfélig a jelentkezést az alábbi két kurzusra!

Folytatjuk a tavalyi őszi félévben megkezdett egyedülálló kezdeményezést, amelynek teljesítésével a Hallgatók valódi innovátorokká és vállalkozókká válhatnak. A Proof of Concept 1 és 2 tárgyak elősegítik a vállalkozói és innovációk ismeretek bővítését, a vállalkozói szemlélet kiszélesedését, miközben lehetőséget is teremtenek arra, hogy a Hallgatók saját vállalkozói vagy innovatív ötleteiket anyagi támogatás mellett valósíthassák meg. A kurzusok nemcsak a tanulást és a tudásszerzést, hanem a valódi vállalkozóvá válást is elősegítik. Olyan személyeknek ajánljuk, akik az egyetemről kikerülve nemcsak friss diplomások, de már kész vállalkozók, innovatív szakemberek kívánnak lenni.

Proof of Concept Innovációs projekt 1 [GUVPC1GBNF]

A Proof of Concept 1 előkészíti a hallgatók pályázaton való részvétélét, megismerteti velük az innovatív szemléletet és elmélyíti a vállalkozói gondolkodást. Felkészülnek a pályázat benyújtására, elkészíthetik pályázati anyagukat. A tárgy elvégzésével a hallgatók elindulhatnak azon a pályázaton is, amelynek végén komolyabb támogatást is nyerhetnek vállalkozói ötleteikhez, így az egész folyamat végén nemcsak krediteket, de pénzt is nyerhetnek az ötletek megvalósításához (ezzel elindulhatnak az igazi vállalkozóvá válás útján és segíthetnek a nemzeti innovációs teljesítmény erősítésében).

A tantárgy tematikáját itt találjátok meg:

https://tantargy.kgk.uni-obuda.hu/megtekintes.php?id=16598

Proof of Concept Innovációs projekt 2 [GUVPC2GBNF]

Ezt a tárgyat azok vehetik fel, akik az Óbudai Egyetem BSc, MSc vagy PhD hallgatói, akik

  • elvégezték a korábbi félévekben meghirdetett Proof of Concept Innovációs Projekt tárgyat (GUVPC0GBNF kóddal a 2023/2024/1. vagy a 2023/2024/2. félévekben) vagy
  • elvégezték a Proof of Concept Innovációs Projekt 1 tárgyat vagy
  • elvégezték a HSUP tantárgyat vagy
  • indultak már a Proof of Concept pályázaton.

A Proof of Concept 2 tárgy keretében a már korábban kidolgozott pályázati anyagok tökéletesítése, továbbfejlesztése, mentorálása zajlik. A PoC 2 tárgy felvételét azoknak ajánljuk, akik már kiforrott és piacképes ötlettel rendelkeznek, részt vettek a korábbi PoC, HSUP kurzusokon vagy indultak már Proof of Concept pályázaton. Az itt megvalósuló szakmai segítségnyújtás és mentorálás mellett el lehet jutni az ötlet és a vállalkozás végső megvalósításához.

A tantárgy tematikáját itt találjátok: https://tantargy.kgk.uni-obuda.hu/megtekintes.php?id=16599

Ha érdekel a vállalkozások világa, innovatív gondolataid, ötleteid vannak, szívesen kipróbálnád magad vállalkozóként is, vagy már konkrét ötletekkel rendelkezel a megvalósítás terén, úgy jelentkezz rá még ma! A PoC 1 tárgyat azoknak is ajánljuk, akik még nem rendelkeznek konkrét vállalkozói vagy innovatív ötlettel, de szívesen kipróbálnák magukat ezen a területen, amiből aztán később egy vállalkozás is megszülethet. Várunk mindenkit szeretettel, akik az innováció vagy a vállalkozások terén érdeklődést és elkötelezettséget mutatnak.

Üdvözlettel,

A kurzusok oktatói, szervezői

Keleti Károly Gazdasági Kar