Hogyan vehet részt a hallgató?


Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik hajlandóak plusz terheket és feszített menetrendet vállalni annak érdekében, hogy egyetemi tanulmányaik alatt olyan gyakorlati ismereteket, képességeket is elsajátítsanak, amely jelentősen javítja munkavállalási lehetőségeiket a végzés után. A programban résztvevő diákok a duális program végén olyan piacképes végzettséget szereznek, amellyel végzés után a befogadó cégnél elhelyezkedhetnek vagy a társaikénál nagyobb eséllyel pályázhatnak.

Felvételi eljárás: a duális képzést az egyetem a hagyományos felvételi eljárás keretében hirdeti meg, ezzel egy időben a vállalat honlapján teszi közzé a kívánt állás hirdetését. A duális képzésre történő jelentkezés két, egymással párhuzamos szakaszból áll: (1) az állami, általános felvételi eljárásból (mely semmiben nem különbözik a nem-duális szakokra való jelentkezéstől),(2) és egy vállalati felvételi szakaszból. A hallgató mindkettőre jelentkezik, amennyiben mindkét részről pozitív visszajelzést kap, kezdetét veszi a duális képzés.

Az egyetemen a jelentkező hallgatói státuszt kap, a vállalattal munkaszerződést köt. A vállalat és a hallgató között kötött munkaszerződés a hatályos törvényi szabályozásban foglalt elemeket kell, hogy tartalmazza. Az egyetem biztosítja a felsőoktatási képzés formális kereteit, a hallgatónak járó anyagi juttatást a vállalat fizeti. A program végén mindkét jogviszony megszűnik.

Adatvédelmi és cookie tájékoztató
Obuda University - Keleti Károly Faculty of Business and Management

Kérjük tanulmányozza át az Óbudai Egyetem adatvédelmi és cookie tájékoztatóját.

Amennyiben szükséges, oldalunk cookie beállításait az alábbiakban tudja módosítani.

Feltétlenül szükséges sütik

Ezen sütik a weboldal rendeltetésszerű használatát biztosítják, a weboldal megfelelő működéséhez szükségesek, éppen ezért ezek használatát nem lehet megtiltani.

Funkcionális sütik

Az oldal statisztikai, elemzési célra sütiket használ (pl Google Analytics), azonban a weboldal ezek elfogadása nélkül is használható.

Ezeknek a sütiknek a használata segíti a munkánkat az oldal működésének javításában.

A jelenlegi oldal frissítve: 2023.09.20.