Diákigazolvány

Jelenlegi hely

A diákigazolványokkal kapcsolatos ügyintézés helye: a TA.1.140. szoba

Ügyintéző: Daragó Anita diakigazolvany@kgk.uni-obuda.hu

Tisztelt Hallgató!

A Keleti Károly Gazdasági Karon a 2020/2021. tanév I. (őszi) féléves Diákigazolvány érvényesítő matricákat 2020. október 26. hétfőtől lehet átvenni a Tanulmányi Osztályon az I. emelet 140-es szobában, az alábbi időben:
Hétfő: 13:00-16:00
Csütörtök: 8:30-11:00, 13:00-16:00

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a 2020. évi LVIII. törvény 89. § (1) bekezdése alapján a 2019/2020. tanévben (őszi és tavaszi féléves egyaránt) kiadott matricák 2020. december 15-ig érvényesek!
Emellett az érvényesítő matricák átvételekor be kell tartani az alábbiakat:
- az Egyetem területén maszk viselése kötelező,
- a Tanulmányi Osztály irodájába történő belépés előtt a folyosón kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező (a diákigazolványt is fertőtleníteni kell),
- az átvétel igazolásához minden hallgató hozzon magával kék színnel író tollat,
- a Tanulmányi Osztály irodájában egyszerre csak egy hallgató tartózkodhat,
- a sorban állás folyamán a várakozók között 1,5 méteres távolságot kell tartani.
A fentiekre tekintettel kérjük, hogy először azok a hallgatók jöjjenek, akik nem rendelkeznek jelenleg is érvényes matricával (pl. évhalasztók)!
Akik pedig most igényeltek diákigazolványt várják meg, míg a tanulmányi ügyintéző értesíti őket, hogy megkaptuk a diákigazolványt, s akkor jöjjenek majd be azt átvenni – immár az érvényesítő matricával együtt.
Mindannyiunk érdeke, hogy kerüljük a felesleges sorban állást!
Tájékoztatunk mindenkit, hogy a 2012.01.01. előtt gyártott (kék színű) diákigazolványok további érvényesítésére már nincs lehetőség – azaz a továbbiakban nem adható hozzá érvényesítő matrica.
Aki ilyen diákigazolványt szeretne érvényesíteni először a régi helyett díjmentesen új – NEK rendszerű – diákigazolványt kell igényelnie a kormányhivatalban/okmányirodában, illetve a Neptun rendszeren keresztül.
Ha a NEK igénylést elindította, akkor a Tanulmányi Osztályon leadva a régi diákigazolványát, kaphat egy technikai igazolást az új igényléséhez kapcsolódóan, mellyel a szokásos kedvezményeket annak érvényességéig igénybe veheti.
Az új diákigazolványát a Tanulmányi Osztályon veheti majd át, melynek beérkezéséről a tanulmányi ügyintézők tájékoztatják majd.

Új diákigazolvány igénylésének menetéről a Neptun honlapon talál részletes tájékoztatást.


2016. január 1. napjától az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Itv.) 33. § (2) bekezdés 55. pontja alapján az oktatási igazolvány kiállítása tárgyánál fogva illetékmentes eljárás. A változás a Neptun diákigazolvány igénylési folyamatait is érinti. Ettől az időponttól a hallgatók díj befizetése nélkül nyújthatják be diákigazolvány igénylésüket, és az a beküldés és az igénylés adatainak ellenőrzése után átadásra kerül a gyártónak.