MNB – Pénzügyi Jogi Akadémia

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testülete (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozatát elsősorban fiatal jogászok és közgazdász hallgatók számára, Dr. Kovács Erika PBT Elnök asszony kiváló szakmai-témafelelősi gondozásában.

Mindkét intézmény elkötelezett a jövő generációjának oktatása iránt az ezt támogatandó, a tárgyban hivatkozott, kifejezetten a hallgatók szakmai ismeretének fejlesztésére, elmélyítésére célzó programsorozattal, mely jelképes részvételi díjjal (24 000 Ft + ÁFA/tanév ) kerül meghirdetésre, egyetemisták részére a társadalmi szerepvállalás jegyében.

A jelentkezési felhívás a BIB honlapján a részletes programmal együtt megtalálható itt:
bib-edu.hu/kurzusok/1575?categoryId=o-2,o-6

A kurzus felépítése:

1. Magyar bank- és pénztörténet

2. A pénzügyi közvetítőrendszer szervezeti szabályai

3. Az MNB jegybanki és felügyeleti tevékenysége; a pénzügyi szervezetek fizetésképtelenségi eljárásai

4. Pénzforgalom, fizetési rendszerek; elektronikus fizetések; kriptoeszközök szabályozása

5. Lakossági és vállalati hitelezés; work-out, restrukturálás, követelésvásárlás, faktoring

6. A tőkepiac működése; befektetési szolgáltatások; termékfejlesztés

7. Biztosítási termékek; a biztosítók működése; közvetítők a pénzügyi piacokon

8. Bankközi piacok; a pénzmosás elleni fellépés; compliance; pénzügyi vitarendezés

Kérjük, jelentkezése előtt vegye fel a kapcsolatot Pál Daniella oktatásszervezővel a

pal.daniella@bib-edu.hu e-mail címen, mert ő küldi meg a kedvezményre jogosító kuponkódot. A képzésre való jelentkezés, visszaigazoló e-mail alapján tekinthető véglegesnek.

#oe #obudaiegyetem #keletikar #kgk #keletikarolygazdasagikar #efott #fesztival #kozosseg

Brain Bar 2024

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja, ahol a közönség hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek részvételével vitathatja meg a 21. század legégetőbb kérdéseit. Egy olyan esemény, amelyen kíváncsiak vagyunk a hangodra: kifejezetten úgy tervezzük az előadásokat, hogy fel tudd tenni a legkényesebb kérdéseidet és megoszthasd a gondolataidat akár az előadókkal is. 2015 óta olyan nemzetközi sztárok fordultak meg színpadainkon, mint Esther Perel pszichoterapeuta, Malcolm Gladwell bestseller-szerző és Sophia, a világ első humanoid robotja. 2024-ben a tizedik alkalommal rendezzük meg a fesztivált.

A tizedik Brain Bart 2024. szeptember 26-27-én rendezik, amelynek a Magyar Zene Háza ad majd otthont.

Olyan hírességek is megfordultak már az eseményen, mint Christine Flashpoiler, a NASA űrruhatervező mérnöke, Peter Thiel, a PayPal alapítója, és Sophia, az első humanoid robot, aki állampolgárságot kapott. Idén is rengeteg hírességgel lehet találkozni és beszélgetni.

A diákok és tanárok számára a belépés ingyenes, de előtte regisztrálniuk kell, amit szeptember közepéig tehetnek meg. A jelentkezéshez a linket IDE kattintva lehet elérni.

Felhívás! Technikai okok miatt az ügyfélfogadás átmenetileg változik.

Kedves Hallgatók és Munkatársak!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Tanulmányi Iroda augusztus 12-én és 16-án technikai okok miatt zárva tart. Ezen időpontokban az ügyintézők kizárólag e-mailben lesznek elérhetőek, így kérjük, hogy kérdéseikkel és ügyintézéssel kapcsolatos kéréseikkel e-mailben keressék kollégáinkat.

Augusztus 13-án, 14-én, valamint 15-én rövidített ügyfélfogadási idővel várjuk Önöket, 9-től 12 óráig.

A Dékáni Hivatal személyes ügyfélfogadása augusztus 12-én, 14-én, 15-én, valamint 16-án szintén technikai okok miatt szünetel. Ezeken a napokon ügyintézőink kizárólag e-mailben állnak rendelkezésükre.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Óbudai Kiegészítő Egyetemi Ösztöndíj Program 2024

A 2024. évben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – a korábbi Új Nemzeti Kiválóság Program és Kooperatív Doktori Program alapjain – új nemzeti kiválósági ösztöndíjprogramot indított, ennek keretében az NKFI Alap forrásából hirdette meg az Óbudai Egyetem az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Programot (EKÖP), 2024. június 20 – 2024. július 22 közötti beadási határidővel.

Az Óbudai Egyetem saját hozzájárulásaként az EKÖP Általános Keret Ösztöndíj mellett elindítja az

Óbudai Kiegészítő Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program-ot

az egyetem alapképzésből mesterképzésre, illetve mesterképzésből doktori képzésre „átforduló” keresztféléves hallgatói számára. Az ösztöníj-támogatási időszak 10 hónap (2024. szeptember 01 – 2025. június 30).

Benyújtási határidő: 2024. augusztus 16.

Mivel az Óbudai Egyetem számára kiemelt stratégiai kérdés a mesterképzések és doktori képzések továbbfejlesztése és erősítése, így különösen biztatjuk hallgatóinkat a pályázat benyújtására.

Mellékletek:

  1. melléklet: Támogatott képzések és szervezeti egységek
  2. melléklet: Pályázati adatlap
  3. melléklet: Kutatási terv
  4. melléklet: Pályázói nyilatkozat
  5. melléklet: Témavezetői nyilatkozat
  6. melléklet: Tudományági besorolás
  7. melléklet: Nyilatkozat pályázat fenntartásáról
  8. melléklet: Ösztöndíjszerződés

Részletes felhívás linkje: ITT

A felhívással kapcsolatban a Pályázati Irodában tájékoztatást nyújt: Mihályi Laura (mihalyi.laura@uni-obuda.hu; +36 (30) 126 3805)

Józsefvárosi Roma Gyakornoki Program 2024/2025. őszi félév

Józsefváros Polgármesteri Hivatal immár ötödik alkalommal hirdeti meg gyakornoki programját.  A gyakornoki program ősszel indul és 18 fő jelentkezését várják Józsefváros színes és változatos gyakornoki pozícióiba.

A kiírás IDE kattintva érhető el

V. Oktatásinformatika a felsőoktatásban konferencia és szakkiállítás

Immáron ötödik alkalommal szervezi meg a KRE IKT Kutatóközpontja az Oktatásinformatika a felsőoktatásban című konferenciát és szakkiállítást, melynek idei témája: “Hallgatóközpontú digitális felsőoktatás”  

A rendezvény fő missziós célja, hogy a felsőoktatás digitalizációjáért és az oktatók digitális kompetenciafejlesztésért felelős központok tapasztalatcseréje és egymás segítése megvalósuljon. 

Olyan aktuális és izgalmas témákat feszegetünk majd, mint a hallgatóközpontúság fogalma és irányzatai (Dr. Stéger Csilla – PWC Hungary), a hallgatóközpontúság megvalósításának technológiai támogatása (Milovits Máté – MOME) vagy az oktatók átalakuló szerepe a tanulásközpontúság kialakításában (Dr. Dósa Kata – BCE).  

Továbbá kapcsolódó jógyakorlat bemutatókkal és kerekasztal-beszélgetéssel, valamint workshopokkal és kiállítói standokkal várjuk az érdeklődőket!  

Újdonságok:  

  • Először hirdetünk meg szakmai megjelenést kínáló poszter-szekciót, kettős anonim bírálati rendszerrel, az elfogadott digitális poszterek interaktív bemutatójával. 
  • Idén még több kiállítói stand, pop-up workshopokkal, ajándékokkal, kedvezményekkel!

A minőségi catering szolgáltatáson túl a résztvevők 6 különböző, gyakorlati workshopból (részben oktatási szimuláció) választhatnak és céges támogatóink révén különböző értékes nyereményekkel gazdagodhatnak!  

Időpont: 2024. október 12, szombat, 9:00-17:00. (KRE Budapest / online tér)  

 Program és regisztráció: https://btk.kre.hu/konf/oktinfkonf_felsooktatas/2024/