Regisztráció a Diplomaátadó ünnepségre frissen végzett hallgatóinknak

Tisztelt Végzett Hallgatónk!

Gratulálunk sikeres záróvizsgájához és szeretnénk tájékoztatni, hogy a 

Keleti Károly Gazdasági Kar Diplomaátadó Ünnepsége 2024.07.12-én, pénteken 8:30-tól kerül megrendezésre a Erkel Színházban (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.).

Kérjük, hogy az alábbi linken nyilatkozzon részvételi szándékáról (akkor is ha nem kíván részt venni az ünnepségen!)!

Regisztrációs link

A nyilatkozat megtételére 2024.07.04. éjfélig van lehetősége, utána a rendszer lezár és nincs mód további jelentkezésre.

Kérjük, hogy a rendezvényre 30 perccel a kezdés előtt érkezzenek az alkalomhoz méltó, elegáns öltözékben.

A rendezvényen kizárólag előzetes regisztrációval lehet részt venni, melyet a diplomaátadó hetében, 2024.07.08-tól 07.10-ig, hétfőtől szerdáig 7:00 és 15:00 óra között lehet megtenni a Tanulmányi Irodán, valamint ugyanekkor történik az oklevelek adminisztrációja is.

Aki az adminisztrációt nem teszi meg az adott időben, akkor sem vehet részt a diplomaátadó ünnepségen, ha jelezte részvételi szándékát!


Aki nem igényli az ünnepélyes átadást, 2024.07.15-től félfogadási időben tudja átvenni az oklevelét a Tanulmányi Irodában. (A Tanulmányi Iroda aktuális félfogadási idejét mindig megtalálja az alábbi honlapon: https://kgk.uni-obuda.hu/tanulmanyi-iroda/)
Ebben az esetben a Diplomaátadón természetesen már nem lehet részt venni.

Szakmai gyakorlati lehetőség az NMS Hungary-nél

Az őszi félévre ismét gyakornokokat keres az NMS Hungary Kft.

Ha Kereskedelem és marketing vagy Gazdálkodási és menedzsment alapképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgatóként még keresed a gyakorlati helyed, jelentkezz!
Bővebb információ a felhívásban olvasható, mely az alábbi linken elérhető:

Felhívás

Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozat

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozatát elsősorban fiatal jogászok és közgazdászok hallgatók számára, Dr. Kovács Erika PBT Elnök asszony kiváló szakmai témafelelősi gondozásában.

Ez már az hatodik képzési évünk lesz és örömmel számolhatunk be arról, hogy eddig közel 700 hallgatónk vett részt a programsorozaton és mindig kiváló visszajelzéseket kaptunk a kurzusról.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület és a Budapest Institute of Banking (BIB)  elkötelezett a jövő generációjának oktatása iránt, ezt támogatandó, a tárgyban hivatkozott, kifejezetten hallgatók szakmai ismeretének fejlesztésére, elmélyítésére célzott programsorozatunk jelképes részvételi díjjal került meghirdetésre, a társadalmi szerepvállalás jegyében. Szeretnénk, hogy minél több közgazdász és jogász egyetemista értesülhessen erről a lehetőségről, ezért megköszönnénk, ha az Önök intézménye isközzé tudna tenni egy felhívást a kurzusról. Bízunk benne, hogy ezen kedvezményes képzési lehetőséghez minél több hallgató csatlakozni tud majd idén is.

Megköszönjük, ha hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a gazdasági tanulmányaikat folytató hallgatók minél nagyobb számban értesüljenek a lehetőségről, és esetleg a Neptun rendszeren keresztül, illetve egyéb platformokon megkaphatják a jelentkezésre vonatkozó felhívásunkat. Ezt az alábbiakban küldöm és tisztelettel kérem, szíveskedjen eljuttatni a hallgatók számára, hogy minél többen részt tudjanak venni ezen a képzésen a következő tanévben is. A jelentkezési felhívás a BIB honlapján a részletes programmal együtt megtalálható. 

Program tartalom és jelentkezési lehetőség
Programterv 2024/2025.
Hallgatói interjúnk kis betekintőként az idei programba
Podcast interjú a program kulcsoktatóival: Dr. Barnóczki Péter, Kauker Gergely, Dr. Kovács Erika (2022.)
Podcast interjú 2. rész: „A szakma krémje oktat a programban” – Pénzügyi Jogi Akadémia

A kurzus felépítése:

1.   Magyar bank- és pénztörténet

2.   A pénzügyi közvetítőrendszer szervezeti szabályai

3.   Az MNB jegybanki és felügyeleti tevékenysége; a pénzügyi szervezetek fizetésképtelenségi eljárásai

4.   Pénzforgalom, fizetési rendszerek; elektronikus fizetések; kriptoeszközök szabályozása

5.   Lakossági és vállalati hitelezés; work-out, restrukturálás, követelésvásárlás, faktoring

6.   A tőkepiac működése; befektetési szolgáltatások; termékfejlesztés

7.   Biztosítási termékek; a biztosítók működése; közvetítők a pénzügyi piacokon

8.   Bankközi piacok; a pénzmosás elleni fellépés; compliance; pénzügyi vitarendezés

Részletek: https://www.bib-edu.hu/kurzusok/1575?categoryId=o-2,o-6

Gyakornokokat keres az Arbor Talent Kft.

Gazdálkodási és menedzsment vagy kereskedelem és marketing szakon tanulsz, az őszi félévben szeretnéd teljesíteni a kötelező szakmai gyakorlatot és gyakorlati helyet keresel?

Az Arbor Talent Kft. gyakornokokat keres. Olvasd el felhívásukat ITT a bővebb információkért és jelentkezz!

KONFERENCIA MEGHÍVÓ !

Tisztelettel meghívjuk Önt a Kautz Conference on Business and Economics konferenciára, mely 2024. október 10-12. között kerül megrendezésre a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karán. A konferencia kiváló lehetőséget biztosít felsőoktatási oktatók és kutatók számára, hogy bemutassák üzleti és közgazdasági területen elért kutatási eredményeiket. 

Fontos határidők:

  • Early absztrakt beküldése: június 18.
  • Strukturált absztrakt beküldése: július 31.
  • Strukturált absztrakt elfogadása: augusztus 31.
  • Teljes cikk beküldése: szeptember 30.

Absztrakt beküldés: https://kautzconference.sze.hu/abstract-submission

Publikációs lehetőségek

Az elfogadott tanulmányok ISBN és DOI számmal ellátott konferencia kötetben jelennek meg, melyet publikálást követően Web of Science (WoS) indexálásra nyújtunk be.

A legjobb tanulmányok szerzőinek a konferenciát követően publikálási lehetőséget biztosítunk WoS/Scopus indexált partner folyóirataink támogatásával. További részletek a honlapunkon: https://kautzconference.sze.hu/publishing

2024. június 18-ig történő absztrakt benyújtása esetén a konferencián való részvétel tanulmányonként egy szerző számára teljesen ingyenes, beleértve a részvételi díjat, a networking és a fakultatív programokat. 2024. június 19-től beküldött absztraktok esetén a konferencián való részvétel tanulmányonként egy szerző számára továbbra is ingyenes. Azonban a támogató programok (networking és a fakultatív) látogatása önköltséges, melyekről részletesebb információ weboldalunkon érhető el (https://kautzconference.sze.hu/home).

Kérjük, a fenti információk kollégái körében történő megosztásával támogassa az esemény megismertetését, növelve az érdeklődők részvételi szándékát.

További információkért és kérdések esetén állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Dr. Remsei Sándor, dékán és a Kautz Konferencia Szervező Bizottsága
Széchenyi István Egyetem
kautzconference@sze.hu