Diákhitel

Jelenlegi hely

Diákhitel ügyintézés menete önköltségi díj fizetési kötelezettség esetén


 1. A Hallgató a Neptun kérvénykezelő rendszerén keresztül nyilatkozik, hogy az önköltségi díját a Diákhitel 1. engedményezési vagy a Diákhitel 2. konstrukcióval kívánja az Egyetemnek megfizetni.
  A nyilatkoznia minden olyan Hallgatónak kell, aki a 2017/18/2 félévben valamely diákhitel konstrukcióval kívánja rendezni az önköltségi díját részben vagy teljes egészében.
  Nyomtatvány kitöltési tájékoztatója a Neptun honlapon.

  A nyilatkozaton - február 2. 12 órától - a Diákhitel2 esetén a Hallgató már meg tudja jelölni, hogy a nyilatkozat beadásakor rendelkezett már DH2 szerződéssel vagy az adott félévben köt új szerződést. (A 02.02. előtt indított nyilatkozatoknál értelemszerűen még nem volt ilyen választási lehetőség.)
  Hallgatói nyilatkozattétel határideje: 2018. február 5. (hétfő)

  A határidő után érkezett kérelmek kezelése tekintetében kérjük a Tanulmányi Osztályok és a Hallgatói Közösségi Központok rugalmas hozzáállását és ügykezelését, ha határidőn belül - 02.15-ig - még megoldható a Diákhitel Központ felé történő bejelentés kezdeményezése.

 2. A Tanulmányi Osztály illetékes munkatársa(i) - a beérkezett hallgatói nyilatkozat alapján –meghatározzák, majd a Neptun rendszerben kiírják az önköltségi díjat azon Hallgatónak, aki Diákhitel 1. engedményezési nyilatkozatot nyújtott be, vagy új DH2 szerződéssel fizeti a továbbiakban az önköltségi díját.

  A fenti önköltségi díjak kiírásának határideje: 2018. február 8. (csütörtök)
  (A korábbi félévben is DH2 szerződéssel fizető Hallgatók térítési díjainak kiírása a 6. pont szerint lesz esedékes.)

  A 2017/18/2 félévtől nem kell tehát a Hallgatónak a Tanulmányi Osztályon kérnie a Tárgyfelvételi nyilatkozat kiállítását és kiadását, mindössze a tételkiírás a TO feladata a DH1 engedményezéses és a DH2 új szerződéses Hallgató esetében.

 3. A Tanulmányi Osztály a Hallgatói Szolgáltatások Osztályának (a piko.zsuzsanna@ka.uni-obuda.hu e-mail címre) megküldi a Diákhitel 1. engedményezésekről és a Diákhitel 2. új szerződésekről nyilatkozott hallgatók listáját.
  Listaadatok: Neptun azonosító, Név, Kiírt tétel összege, Diákhitel típusa (DH1 engedményezés, DH2 új szerződés)

  Listaküldés határideje: 2018. február 9. (péntek)

 4. A Hallgató 2018.február 10. (szombat) 8 óra és 2018.02.15. (csütörtök) 16 óra között leadja a Diákhitel 1 aláírt engedményezési adatlapokat vagy a diakhiteldirekt.hu oldalról kinyomtatott Diákhitel 2 szerződésének aláírt példányait a Hallgatói Közösségi Központokban.

  A levelező és távoktatási munkarendű hallgatók diákhiteles ügyintézésének támogatása érdekében minden Hallgatói Közösségi Központ nyitva tart 2018. február 10-én 8:00-12:00 között. (A HKK-k vasárnap zárva tartanak!)

  Ha az új DH2 szerződés megkötését a Hallgató a Neptun rendszeren keresztül kezdeményezte, akkor a szerződési példányok kinyomtatása a Hallgatói Közösségi Központban történik, és ott is írja alá a Hallgató azokat.

  Az a Hallgató, akinek kiírásra került az önköltségi díja, a kiírást követően már keresheti a Hallgatói Közösségi Központokat.
  A Hallgatói Közösségi Központ ügyintézője a Neptunban ellenőrzi a kiírt önköltségi díj meglétét és helyességét, és megfelelőség esetén átveszi a Hallgató dokumentumait.
  A diákhitelből finanszírozott önköltségi díj tételkiírásának elmaradása vagy hibás összeg esetén a Hallgatói Közösségi Központ visszairányítja a Hallgatót a Tanulmányi Osztályra a pótlás/javítás érdekében.

  A DH1 engedményezések és a DH2 új szerződések ügyintézésének végső határideje 2018.február 15. 16.00.

 5. A Hallgatói Szolgáltatások Osztály postázza a beérkezett hiteligényléseket és engedményezéseket a Diákhitel Központnak.

  Határidő: 2018. február 18-ig folyamatosan

 6. A futó (korábbi félévben már megkötött) szerződések esetében a Tanulmányi Osztály határozza meg és írja ki a Hallgató önköltségi díját - a beadott költségtérítési nyilatkozat alapján – a Neptun rendszerben folyamatosan.

  A fenti önköltségi díjak kiírásának határideje: 2018. február 20. (kedd)

 7. A DH2 szerződés alapján önköltségi díjat fizető Hallgatónak - a végleges tétel kiírása után - kell rögzítenie a Neptun rendszerben a DH2 szerződés számát a DH2-ből finanszírozott kiírt tételhez.
 8. A már szerződéssel rendelkező Hallgató a Neptunos tételkiírást követően intézi a szerződéses összeg módosítását a DiákhitelDirekt honlapon.

  Szerződéses összeg hallgatói módosításának határideje: 2018. február 28. (szerda).