Milyen a képzés időbeosztása?


A program időbeosztásában az intézményi és a vállalati szakaszok szemeszterenként meghatározott rendben követik egymást. Az intézményi szakaszban a diák a hagyományos nappali munkarendben tanul. Ezt követi a vállalati szakasz, ezt az időt a diák a vállalatnál tölti. A tavaszi szemesztert követően hosszabb vállalati szakasz következik. A nyári hónapokban a vállalat a diák számára szabadságot kell biztosítson.

Lehetséges gyakorlati idő teljesítése a tanrend szerint a hallgató számára rendelkezésre álló „szabad” időben a szorgalmi időszak alatt is az intézményi jelenlétet nem sértve. A vizsgaidőszakban folytatott vállalati gyakorlat során a diákot a vállalatnak a felsőoktatási intézmény által kiírt vizsgaalkalmaira el kell engednie.

A hallgató által a duális gyakorlatnak helyt adó szervezetnél eltöltött idő el kell, hogy érje az intézményi szakaszok összes idejének legalább 80%-át. Ezt az arányt a teljes képzési időszakra vonatkozóan kell értelmezni. Egyetemünk esetében a cél, hogy a hallgatók tudásának bővülésével növekedjen az arra épülő gyakorlati képzés, vagyis a képzés zárásának közeledtével növekedik a vállalati szakasz mértéke és csökken az elméleti oktatás aránya. Minden elméleti szakaszt egy gyakorlati szakasz követ. Így a hallgató az alaptudását gyakorlatba ültetheti és kamatoztathatja

A tanév felépítése és a szabadság beosztásának egy javasolt módja: