Tehetséges fiatalok a köz érdekében

Jelenlegi hely

illusztráció
Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán 2016. április 22-én megrendezésre kerül az „Így tanítunk mi” élménynap.

Az esemény a „Tehetséges fiatalok a köz érdekében” projekt részeként ­szemléletformálási és közösségépítési céllal, valamint a tehetséges fiatalok bemutatkozási és hálózatépítési lehetőségeként valósul meg a „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása (NTP-FTH-15)” pályázat keretében elnyert támogatás segítségével.

Az egyetemek elsődleges feladata az oktatás és a kutatás, azonban jelentős szerepük van a véleményformálás és a társas kapcsolatok kiépítése révén a hallgatóik nevelésében, személyes fejlődésének támogatásában. Ezt kívánjuk erősíteni azáltal, hogy egy olyan társas kört, a korrepetitorok csoportját hoztuk létre, amelyben a társadalmi érzékenység és felelősségvállalás a kohéziós erő. A csoport tagjainak célja a lemaradók felzárkóztatásán túl a tananyagok modern kontextusba való helyezése.

A korrepetitorok az „Így tanítunk mi” élménynapon érdekes példáikat tágabb közönség előtt is bemutatják, így a rendezvény látogatói rövid ízelítőt kapnak a korrepetitorok munkájából, oktatási módszereiből, stílusából. Az élménynapok szerepe az oktatás-módszertani fejlesztések megosztásán túl egyértelműen a közösség és szemléletformálás. Az önkéntes munka, amelyet a korrepetitorok vállalnak azzal, hogy társaikat segítik, egyaránt hasznos a társadalom és az egyén számára - mégsem kap kellő figyelmet. Szerepe és jelentősége miatt a lehető legtöbb publicitást igényli.

A rendezvény mindenki számára nyitott. Célcsoportja leginkább az egyetemi hallgatókból, oktatókból, leendő korrepetitorokból áll, de szeretettel látunk minden érdeklődőt az egyetem más karairól vagy akár intézményen kívülről is.
A projekt facebook-oldala: http://fb.com/ifjutehetsegek