Gazdaságstatisztika konferencia 2020 - Az életet átszövő statisztika - Földrajzi környezetünk és az életünk

Jelenlegi hely


Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara "Az életet átszövő statisztika - Földrajzi környezetünk és az életünk" címmel szimpóziumot rendez a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat keretein belül. Az eseményen meghívott előadók osztják meg egymással és a hallgatósággal tapasztalataikat.

Az életet átszövő statisztika
Időpont: 2020. november 10.
Helyszín: 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. Tanácsterem

Program
Előadói regisztráció
Az életet átszövő statisztika – Földrajzi környezetünk és az életünk - Absztraktfüzet 2020

A szimpózium beszámolója

A szimpózium célja a 2017-ben megkezdett közös gondolkodás továbbvitele a magyar felsőoktatás gazdaságstatisztika, statisztikai oktatásában érintettekkel, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Statisztikai Társaság képviselőivel.

A statisztika, a számok világa jelen van az élet minden területén. A felsőoktatásban résztvevő hallgatók – képzésük irányától függetlenül kell, hogy értsék a számok világát, olvassanak a statisztika mögött is. Mint korábban a fórum már tárgyalta, a gazdasági, társadalmi jelenségek megértése, az adatok közötti összefüggések feltárása, az ok-okozatok értelmezése és elemzése komplex tudást követel meg a gazdasági képzés mellett a kapcsolódó tudományterületek oktatóitól, hallgatóitól is.
Tudjuk, hogy a tradicionális oktatási keretekből ki kell lépni, meg kell értetni a hallgatókkal, hogy miért van szüksége – a sokszor nem szeretett ismeretekre – és legfőképpen arra, hogy mire tudják a megszerzett ismereteket használni, hol és hogyan szövi át életüket, mindennapjaikat a számok világa. A szimpózium célja, hogy fórumot teremtsen a címben felvetett gondolat felsőoktatásbeli értelmezésére.

Vissza