Az életet átszövő statisztika

Jelenlegi hely


Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara Az életet átszövő statisztika - Miben változik/változott az életünk címmel szimpóziumot rendez a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat keretein belül. Az eseményen meghívott előadók osztják meg egymással és a hallgatósággal tapasztalataikat.

Az életet átszövő statisztika
Időpont: 2021. november 9. (kedd)
Helyszín: Elsődlegesen személyes jelenléttel tervezzük. Erről a regisztráció során megadott emailcímén értesíteni fogjuk a regisztráltakat.

Tervezett program
Regisztráció
Az életet átszövő statisztika - Absztraktfüzet 2021

Online részvételi lehetőség

A rendezvényen elhangzott előadások diái

A szimpózium beszámolója

Kapcsolódó tanulmányok

World Employment and Social Outlook Trends 2021 International Labour Office • Geneva
https://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/---dgreports/---dcomm/---publ/documents/publication/wcms_795453.pdf 164 o.

Launch of the ILO's World Employment and Social Outlook: Trends 2021
(Élő közvetítés dátuma: 2021. jún. 2. 66 perc)
https://www.youtube.com/watch?v=e2hllnAzQL4

Nemzetközi Statisztikai Figyelő

Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2021/1.
Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2021/2.
Nemzetközi Statisztikai Figyelő 2021/3.
A teljes kiadvány elérhető a KSH könyvtárának honlapján: http://konyvtar.ksh.hu/index.php?s=kiadvany_nsfA szimpózium célja a 2017-ben megkezdett közös gondolkodás továbbvitele a magyar felsőoktatás gazdaságstatisztika, statisztikai oktatásában érintettekkel, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Statisztikai Társaság képviselőivel.

A statisztika, a számok világa jelen van az élet minden területén. A felsőoktatásban résztvevő hallgatók – képzésük irányától függetlenül kell, hogy értsék a számok világát, olvassanak a statisztika mögött is. Mint korábban a fórum már tárgyalta, a gazdasági, társadalmi jelenségek megértése, az adatok közötti összefüggések feltárása, az ok-okozatok értelmezése és elemzése komplex tudást követel meg a gazdasági képzés mellett a kapcsolódó tudományterületek oktatóitól, hallgatóitól is.
Tudjuk, hogy a tradicionális oktatási keretekből ki kell lépni, meg kell értetni a hallgatókkal, hogy miért van szüksége – a sokszor nem szeretett ismeretekre – és legfőképpen arra, hogy mire tudják a megszerzett ismereteket használni, hol és hogyan szövi át életüket, mindennapjaikat a számok világa. A szimpózium célja, hogy fórumot teremtsen a címben felvetett gondolat felsőoktatásbeli értelmezésére.