Statisztika az oktatásban - Hogyan szerettethető meg?

Jelenlegi hely


Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara "Statisztika az oktatásban - Hogyan szerettethető meg?" címmel szimpóziumot rendez a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat keretein belül. Az eseményen meghívott előadók osztják meg egymással és a hallgatósággal tapasztalataikat.

Időpont: 2018. november 13.
Helyszín: 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. Tanácsterem
Program

Résztvevői regisztráció határideje: 2018. október 19.

A szimpózium célja a 2017-ben megkezdett közös gondolkodás továbbvitele a magyar felsőoktatás gazdaságstatisztika, statisztikai oktatásában érintettekkel, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Statisztikai Társaság képviselőivel.

A statisztika oktatása nem szabad, hogy öncélú legyen. A gazdasági, társadalmi jelenségek megértése, az adatok közötti összefüggések feltárása, az ok-okozatok értelmezése és elemzése komplex tudást követel meg a gazdasági képzés mellett a kapcsolódó tudományterületek oktatóitól, hallgatóitól is. A szimpózium célja, hogy megismertesse a résztvevőket azokkal a jó gyakorlatokkal, sajátos, sokszor újszerű megközelítéssel alkalmazott oktatási módszerekkel, amelyek a címben feltett kérdés megválaszolásában nyújtanak segítséget. A tradicionális oktatási keretekből ki kell lépni, meg kell értetni a hallgatókkal, hogy miért van szüksége – a sokszor nem szeretett ismeretekre – és legfőképpen arra, hogy mire tudják a megszerzett ismereteket használni.